Kom naar de Open Bedrijvendag

Mooie activiteiten in de bibliotheek!

Neem een kijkje in de Ontdekhoek!

De Ontdekhoek is deze dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend om drie proefjes naar keuze  te doen. Helemaal gratis! Ook krijgen kinderen een experimenteerboekje mee voor thuis  (zo lang de voorraad strekt).

Heb je de smaak te pakken?? Dan ben je van harte welkom in de Ontdekhoek om later ook de andere proefjes te doen. En voor bibliotheekleden is dat extra voordelig. 

Informatie over tarieven en reserveren is te vinden op: www.ontdekhoekhoogeveen.nl

Opening expositie Spoor van Verhalen

Nieuw in de Verhalenwerf: de expositie Spoor van verhalen, 100 jaar spoor in Hoogeveen! Bij deze wisselexpositie staan treinen en trams centraal. Wat hebben deze vervoersmiddelen Hoogeveen allemaal gebracht?

 Tijdens de Open Bedrijvendag wordt de expositie feestelijk geopend met onder andere een Verhalentafel o.l.v. Serge Vinkenvleugel van RTV-Drenthe.

Programma:

Vanaf 13.30 uur: Inloop

Vanaf 14.00 uur: Verhalentafel

Datum en locatie

2 november, van 10.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27.

Week van de Alfabetisering

Ieder jaar in de week rond Wereldalfabetiseringsdag op 8 september, roept Stichting Lezen & Schrijven heel Nederland op om activiteiten te organiseren rond taal en scholing. Via de duizenden evenementen maken buurtgenoten, vrijwilligers, scholen, kinderen, opa’s, oma’s, bedrijven en organisaties meer mensen bewust van de noodzaak om mensen bij te scholen.