Lezing van oud-journalist Marscha van Noesel

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat vrouwen kiesrecht kregen. Dat was een grote stap voorwaarts op de weg naar gelijkheid. Sindsdien zijn er vele stappen genomen, maar de finish is nog (lang) niet bereikt.

In de 'Maand van de Geschiedenis' is dit jaar gekozen voor het thema 'Hij/Zij'. De sleutelwoorden als 'Vrijheid' 'Gelijkheid' en 'Broeder/Zusterschap' staan centraal. 

In deze lezing laat Marscha van Noesel de stappen in het verleden op weg naar 'Gelijkheid' zien. Met zevenmijlslaarzen trekt ze door de geschiedenis, met haar boek 'Brood en Rozen' (Uitgeverij Drenthe 2015) als leidraad.

Na de pauze komen Feminisme en Gelijke rechten en plichten voor iedereen aan bod. Ze laat zien hoe de diversiteit van de emancipatiebeweging er in het heden uitziet. Dit doet ze aan de hand van interviews met enkele mensen (de namen worden later bekend gemaakt). Zij vertellen over hun persoonlijke weg naar emancipatie.

Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

Entreekaarten voor deze lezing zijn verkrijgbaar via de webshop van de bibliotheek (zie onderstaande link) of via de balie in de bibliotheek.

Koop hier direct online jouw entreekaart(en)