Op 28 en 30 juli en 4 en 6 augustus zijn er leuke Zomer(lees)activiteiten voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar uit Noordenveld, georganiseerd door de bibliotheekvrijwilligers van het project Hoera,… Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij.

Geef je snel op! Dat kan per e-mail bij Erica Goedheer: e.goedheer@biblionetdrenthe.nl.

Wat kunnen kinderen kiezen?

Kinderen kunnen activiteiten kiezen, die ze leuk vinden of die ze nog nooit hebben gedaan.

 • Houden ze van heldenverhalen? Dan kunnen ze op bezoek bij de boekhandel, de politie of brandweer of zich tot ridder laten slaan bij de Mensinge. Maar dan moeten ze wel eerst hun eigen ridderharnas en schild maken bij het Scheepstrakabinet.
 • En hoe leuk is dromen van succes op de judomat of op het voetbalveld met de bal aan je voet?
 • Of als held andere mensen helpen: dat leer je bij de EHBO.
 • Kinderen die de burgemeester durven voorlezen vinden we ook helden.
 • Helemaal stoer vinden we kinderen die met de journalist van De Krant stukjes willen schrijven als Hoera-journalist.
 • Is een kind meer van sport en spel, dan is het dansen of stoer bewegen bij het fitnesscentrum heerlijk.
 • Bij de Kampeerhal leef je mee met een vakantie in de tent. 
 • En bij inbrengwinkel Het Goed speelt de molenaar het verhaal De Molenmuis.
 • Natuurlijk is ook het meespelen in een toneelverhaal super om te doen. Dat kan bij garage Van Bergen in het stuk Onder de motorkap. Of speel bij de Natuurplaats Een Bosverhaal en bij Mensinge Een sprookje.
 • Hou je meer van verhalen en activiteiten over en met beesten? Dat kan ook. Doe mee met het Laarzenpad bij de Natuurplaats Noordscheveld en onderzoek de kriebelbeestjes in het water met je schepnet en emmer.
 • Of help mee de pony’s te verzorgen bij manege De Hulhorst of verwen de dieren van de kinderboerderij.

Welke kinderen zijn boekenwurmen?

Kinderen kunnen tijdens het ZOMERLEESweken hun favoriete boek meenemen en daaruit voorlezen aan de hond, vriendje, vriendin, opa of oma. Het gaat om jouw leesplezier, dus kies spannende, lieve, enge of grappige verhalen.
Hairstudio Sylvia geeft 5 euro korting als kinderen tijdens het knippen voorlezen.
Voorlezen kan ook aan mensen in de boekwinkel Daan Nijman of aan de burgemeester.

Met dank aan...

Alle activiteiten zijn gratis dankzij alle mensen in Noordenveld die kinderen en lezen belangrijk vinden: de Noordenveldse Uitdaging, de Rabobank Noordenveld Westerkwartier, Jak-design, Boekhandel Daan Nijman, Brandweer Roden, Cosis Kinderboerderij en Theeschenkerij, Dansschool Dance Devotion, De Krant, Dramadocenten Sanne-Roos Buurke en Renée Kruiter, EHBO-Noordenveld, Garage van Bergen Roden, Garage Doornbos Norg, Gemeente Noordenveld, Hairstudio Sylvia, Havezate Mensinghe, Judovereniging Chi Do, Jumbo Supermarkt Roden, Kampeerhal Roden, Kringloopwinkel Het Goed, Manege de Hulhorst, Natuurplaats Noordsche Veld Norg, IVN Norg, Palestra Fitness, Politie Roden, Roeg tv, Treftuin en Scheepstrakabinet, VV Nieuw Roden, Voedselbank Roden en uitgeverij Eduforce.